Lliurament dels Premis DonaTIC 2020

El 13 d'octubre, dia d'Ada Lovelace (primera programadora de la història), se celebra el lliurament dels Premis DonaTIC. El jurat de l'edició 2020 triarà les guanyadores d'un total de 85 candidatures presentades.

Els Premis DonaTIC busquen donar visibilitat a dones de l'àmbit tecnològic i animar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. La gala de lliurament de premis de l'edició 2020 es celebrarà el 13 d'octubre a les 18.30h, dia de l'Ada Lovelace, i comptaran amb la col·laboració de Tertúlia Digital i l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Podreu seguir l'esdeveniment en directe a través del canal de YouTube del Departament de Polítiques Digitals, en aquest enllaç. També, a través de Fibracat TV.

Un total de 85 candidatures optaran a aquesta sisena edició organitzada pel Departament de Polítiques Digitals, uns guardons que s’han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic.

Aquestes candidatures s’han distribuït de la següent manera:

  • Emprenedora (fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC): 18 candidatures
  • Empresària (ha d'haver consolidat una empresa que es dedica a l'àmbit de les TIC): 3 candidatures
  • Professional (ha de treballar per a una empresa o organització o ser “freelance” dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC): 8 candidatures Acadèmica/Investigadora (s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC): 11 candidatures
  • Divulgadora (ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC): 10 candidatures
  • Revelació (ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta): 9 candidatures
  • Estudiant TIC: Universitària: 10 candidatures
  • Estudiant de cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC: 5 candidatures
  • Iniciatives referents (que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC):
  • Empresarial: 3 candidatures Entitat, centre formatiu o institució: 8 candidatures

Un jurat integrat per professionals del sector tecnològic de reconegut prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu, triarà les guanyadores.



Comentaris