L'hort Jove!

El projecte comunitari "L'hort Jove!" ve impulsat pel Lokal de la Vila l'any 2020. L'ajuntament de Santpedor posa a disposició dels joves dos horts municipals situats al carrer de les Arenes.

El projecte de l'hort Jove està pensat per a joves d'entre 12 a 25 anys, per tant pretén ser un espai intergeneracional on els més grans puguin introduir als més joves en el món de l'horticultura.

A través d'aquest projecte, aprenem a cultivar les diverses taules de cultiu, promovent la cultura de la sostenibilitat, fomentant les coneixences i el treball col·laboratiu, i el foment d'un estil de vida saludable entre els joves de Santpedor.

Més enllà dels beneficis a nivell individual que poden aportar els horts (benestar físic i psicològic, connexió amb la "natura", etc.), també poden ajudar a la millora de la cohesió social, reactivar la circulació de coneixements sobre agricultura entre la població jove, i promocionar els circuits curts alimentaris.

Els horts urbans posen sobre la taula la importància de  repensar com ens relacionem a escala urbana, què significa l'espai públic, com hem de consumir... 
En tot el procés, hi haurà una persona docent per tirar endavant el projecte de l'hort. Durant el curs 2021-2022 s'iniciarà el projecte amb les trobades setmanals amb els diferents grups de joves.

Vols participar en el projecte o tens algun suggeriment o idea?? 
Vine al Lokal de la Vila!

Participa a elaborar un pla d'acció mediambiental del casal.

Comentaris