INTERCANVIA'T

Intercanvia’t és un projecte que consisteix en crear un banc del temps al Lokal de la vila per oferir i rebre cursos a canvi del teu propi temps.


Què és un banc del temps?
És una iniciativa comunitària d'intercanvi de temps, que emula simbòlicament el funcionament d'un banc, però en el qual allò que es "presta" i es "rep" és temps dedicat a serveis a les persones. Aquest mecanisme d’intercanvi multilateral té per objectiu establir una xarxa d'ajuda mútua i reforçar els llaços comunitaris d'un barri, poble o ciutat.


Com funcionarà?
Durant els mesos de abril-Maig de 2012 els intercanviadors poden proposar els seus cursos al Lokal, per poder després crear un programa de cursos per distribuir per les cases i realitzar les inscripcions durant el mes de setembre. Si s’apunta un mínim de gent que es pot pactar amb l’ intercanviador, es podrà realitzar aquell curs programat.

Cada intercanviador, rebrà un “Lokalet” per hora realitzada, que després podrà intercanviar aquests “Lokalets” per rebre altres cursos realitzats per altres intercanviadors.
Però començar el projecte conviuran els euros i “Lokalets”, la gent que no tingui “Lokalets” haurà de pagar els cursos amb euros, i qui tingui “Lokalets” els podrà intercanviar.
Els “Lokalets” de moment només es podran intercanviar per realitzar altres cursos al Lokal, a la llarga es podria ampliar i poder fer altres intercanvis i altres serveis al Lokal.
Que poden oferir els intercanviadors? Els intercanviadors poden oferir un curs al Lokal d’una afició personal, com per exemple: curs de música, idiomes, balls, cuina, bricolatge, dibuix, costura, bicicleta, esports, teatre, ...
Els curos han de tenir una durada mínima de 4 hores, i una durada màxima de 40 hores, que s’hauran de distribuir durant el curs escolar, 1 dia per setmana, excepte en èpoques especials com ara Setmana Santa, Nadal, ... que es pot fer de forma intensiva.


Quins son els Objectius?
- Promocionar el intercanvi de temps en comptes del diners.
- Fer accessible la formació a tots els públics.
- Ampliar l’oferta de cursos.
- Afavorir les relacions entre les persones de diferents edats.