Covid-19 a Santpedor

Avui l'ajuntament de Santpedor per Facebook ens explica...

Les mesures decretades la setmana passada per la Generalitat de Catalunya responen a la necessitat d'evitar la propagació de la Covid19 a Catalunya. A Santpedor hem tingut en els darrers dies 19 casos positius en els tests PCR/TA segons dades del departament de Salut que ens fan arribar als ajuntaments de tot Catalunya. També a la web de Salut es detalla l’alt risc de propagació de la pandèmia a casa nostra.

Segons informacions que ens facilita la delegació del govern, perquè s’entengui bé el significat de les dades que us adjuntem, cal saber que s’han duplicat les dades de nous casos en 24 hores respecte a la pitjor xifra de la primera onada. I és que ara estem fent molts més tests que a la primera onada. Es detecten un 70% dels casos mentre que a la primera onada de la pandèmia se’n diagnosticaven només un 10%.
Els estudis fets recentment per tècnics de salut pública revelen que els principals focus de transmissió es fan en reunions socials amb amics, familiars, al treball, en àmbits mixtos, i també a l’oci nocturn. Per això cal limitar al màxim les trobades. El nostre objectiu és reduir contagis, perquè així mantenim llocs de treball.
Des de l’Ajuntament creiem que només amb el coneixement de la realitat podem demanar la màxima col·laboració, consciència i disciplina de tothom. Cada divendres us anirem actualitzant aquesta informació. Entre tots, superarem aquesta nova etapa.



Comentaris