Conferència virtual "Diversitat sexual i de gènere"

 Veure conferència

Barcelona, 29 de setembre

La diversitat sexual i de gènere és un fet transversal en la història de la humanitat. No obstant això, el sexisme, el masclisme i la LGBTI-fòbia estructurals han legitimat durant segles les agressions i discriminacions contra les persones LGBTI sobre la base de negar-los el dret a viure el gènere i la sexualitat amb llibertat.

Amb la voluntat d'oferir als professionals d'afers socials una perspectiva de la diversitat sexual i de gènere, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials va retransmetre en directe per internet el 29 de setembre la conferència "Diversitat sexual i de gènere".

La xerrada va anar a càrrec de Rodrigo Prieto, que l'any passat va visitar DIXIT per parlar de l'"Abordatge dels rumors en els serveis socials". Durant la ponència, va presentar les bases de la diversitat sexual i de gènere, va donar a conèixer els principals debats sobre les identitats de gènere i va abordar la necessitat d'aturar la LGBTIfòbia.

Prieto és doctor en Psicologia Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i llicenciat en Comunicació Social per la Universitat de Santiago de Xile (USACH). Actualment, és director de Contingut de l'Institut Diversitas, que va cofundar, així com professor col·laborador de la Seinäjoki University of Applied Sciences de Finlàndia.

Recursos proporcionats pel conferenciant:

Durant la conferència, Rodrigo Prieto va fer referència als següents diversos recursos en línia:

  • Diversitat en curt: curtmetratges per treballar les diversitats afectives, sexuals i de gènere amb diferents edats.
  • Guia de comunicació inclusivade l'Ajuntament de Barcelona: guia per incorporar la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere en el llenguatge, a més d'altres diversitats com la d'origen i cultural, la funcional, etc.
  • Recurs pedagògics sobre masculinitats: formació que inclou textos explicatius de conceptes claus, referències útils i activitats didàctiques totalment desenvolupades i fàcils de replicar.
  • La Lore, espai jove sobre sexualitats, relacions i gènere de la cooperativa Candela: repositori de recursos per abordar aquests temes amb les adolescents.
  • Ulleres per a esquerrans: reflexions i recursos sobre masculinitats, gènere, feminismes, empoderament, educació, transformació organitzacional dede la perspectiva de la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
  • Cua de sirena: curtmetratge animat per a públic infantil que aborda la qüestió de la transexualitat de maneramolt encertada, subtil i respectuosa.

Comentaris