Berenars Saludables


Un berenar, més enllà de ser saludable, ha de ser bo i fer-nos sentir bé. De gustos n’hi ha tants com colors; per això cal que anem buscant dins les moltes opcions que podem trobar al mercat i que innovem. La temporada també fa que les opcions canviïn: és normal que quan fa fred no ens vingui de gust la fruita o els sucs a mitja tarda, però podem aportar un toc de fruita cuinada o barrejada d’alguna manera.

El que també hem de tenir en compte és que el berenar ens aporti nutrients que ens alimentin la ment i l’ànima i ens permetin aguantar fins a l’hora de sopar. Si podem, tots hauríem de berenar, perquè això fa que per sopar no mengem tant. Segons la gana i el requeriment energètic, podem optar per berenars més senzills o més complets. 

Sabeu que al carrer també hi ha fruiteries, oi? I que podem entrar-hi només per comprar un plàtan? 

Propostes per a berenar sa:

  • - Pa/torrades d'avena, sègol, multi cereals... amb oli

  • - Coquetes de cereals (arròs, blat de moro…) 

  • - Mini creps farcides de:
    • patés vegetal
    • hummus
    • guacamole
    • alvocat madur xafat
    • melmelada sense sucre
    • làmines de poma cuita a la paella
    • fruites

  • - Barreta de cereals, llavors i fruita seca sense sucre

  • - Iogurt natural (compte, els que són de gustos porten sucre)

  • - Batut de llet ecològica o vegetal, fruita fresca o seca, cullerada de llavors o cereals de diferents estils:
    • Flocs
    • Cereals inflats
    • Cereals cuits

  • - Gelatina

  • - Puré de fruites

  • - Xips vegetals deshidratats ( tomàquet, carbassa, moniato...)

  • - Suc de poma

  • - Batut tibetà (Escalfeu suc de poma, sal, concentrat de poma, gingebre, canyella, clau, cardamom, panses, amb ratlladura de llimona i mandarina. Un cop tot ben estovat, bateu-ho tot junt)

  • - Beguda d'arròs amb flocs d'avena, plàtan i/o fruits secs.

  • - Pa de pessic de plàtan: 
  •  Per preparar aquest deliciós pa de pessic necessites 3 ous mitjans, 3 plàtans madurs, 150 g de farina de blat integral, 50 g d’oli d’oliva verge, 1 sobre de llevat, aproximadament 15 g, i una mica de sal. Quan ja tinguis tots els ingredients preparats, el primer que has de fer és preescalfar el forn a 200ºC. Talla els plàtans en petits trossos i, amb l’ajuda d’una forquilla, pica’ls fins que quedin ben triturats. Seguidament, afegeix els ous i barreja’ls bé amb els plàtans. Afegeix la farina, el llevat i la sal i torna a barrejar fins a obtenir una massa homogènia. Baixa la temperatura del forn a 180ºC i introdueix la massa durant, més o menys, 10 minuts. Quan el pa de pessic estigui cuit i vegis que ja està una mica daurat per sobre, retira i deixa-ho que es refredi. Llest! Ja tens un deliciós berenar casolà, perfecte per acompanyar-ho amb un got de llet o un iogurt i una mica de fruita.

  • Gelats cremosos de fruita natural
  •  Preparar gelats a casa és possible. En primer lloc, renta, pela i talla les teves fruites preferides i posa-les en el congelador fins que estiguin ben congelades. Passat aquest temps, tritura bé fins aconseguir una textura homogènia. A continuació, et proposem algunes combinacions de fruites fantàstiques per preparar aquesta recepta: plàtan i maduixes (podem afegir una mica de coco ratllat al gust); mango i pinya (podem afegir algunes fulles de menta); plàtan amb encenalls de xocolata negra (podem afegir canyella al gust). Un cop tenim tot ben triturat, només cal servir-lo en un bol i que els petits ho gaudeixin.


Comentaris