Histogamers

  • Dia: Dimecres: 29 de setembre, 13 d'octubre, 27 d'octubre, 10 de novembre i 24 de novembre
  • Hora: 19h
  • Preu: activitat gratuïta online
  • Lloc: Canal de Twitch del Museu d’Història de Catalunya https://www.twitch.tv/mhistoriacat

Histogamers és una iniciativa impulsada des del Museu d’Història de Catalunya en la que parlarem de diferents períodes històrics a partir dels videojocs. Val a dir que l’objectiu principal dels jocs sempre ha estat entretenir, de vegades sacrificant el discurs històric per potenciar la narrativa o la jugabilitat pròpia de cada títol, sovint elaborada en universos distòpics o barrejant conceptes que a la vida real mai han tingut o van tenir lloc.

L’objectiu d’Histogamers doncs, és complementar el discurs d’aquests jocs, on fins i tot ens atrevirem a fer hipòtesis sobre quins finals podrien haver tingut si els guionistes haguessin seguit la història fil per randa, de la mateixa manera que comentar per exemple que hagués succeït si dues civilitzacions ben diferents haguessin tingut contacte com és en el cas de molts jocs d’estratègia.

Cada directe consistirà en fer una presentació del videojoc/s que comentarem i que després jugarem dient les seves virtuts i defectes des de la vessant històrica: sempre mantenint un caire didàctic però alhora lúdic. Finalment hi haurà un espai on el presentador o “streamer”, l'historiador Eudald Navarro, que condueix el directe respondrà preguntes i interactuarà amb els diferents espectadors que vulguin intervenir o fer preguntes a través del xat del canal de Twitch del Museu.

Comentaris