Joves rurals

Des de la Xarxa Rural Nacional organitzen diferents activitats per als joves rurals durant els pròxims mesos.

Aquests últims mesos s'ha preguntat als joves rurals quina era la seva percepció del medi rural, i què podia fer la Xarxa Rural Nacional per a ells i elles. Per a saber-ho, es va realitzar una enquesta i també es va convocar un grup temàtic per a reunir diferents persones joves que van plantejar les seves propostes.


Fruit de les necessitats i idees expressades, s'ha estructurat un programa d'activitats entorn de 3 eixos: l'emprenedoria i l'ocupació en el medi rural; la generació de xarxa entre la població jove rural; i la connexió de la temàtica de joventut amb altres temes que treballa la Xarxa Rural Nacional.


Per això, al llarg dels pròxims mesos i fins a primavera de 2022, hi ha preparat diverses activitats que poden trobar detallades en el PDF adjunt (en castellà). Per exemple, celebrarem esdeveniments online, s'organitzen nous cursos d'emprenedoria i publicarem documents útils per als joves rurals.


A continuació resum, per mesos, les activitats que tindran lloc:

MES

ACTIVITATS

Setembre 2021

-       13 de setembre. Esdeveniment online sobre oportunitats per als joves rurals a través dels fons europeus: FEADER; Erasmus +; LIFE...

-       16 de setembre. Esdeveniment online sobre Visió a llarg termini de les zones rurals de la UE: esdeveniment participatiu de divulgació dels continguts de la Comunicació de la Comissió, i reflexió sobre les implicacions per a la població jove.

-       27 de setembre. Esdeveniment online sobre facilitadors de la instal·lació en el medi rural.

Octubre 2021

-       Presentació dels informes de recursos per a l'emprenedoria rural en cada comunitat autònoma, visualitzant els que estan disponibles per a la població juvenil.

-       Cicle de jornades regionals d'emprenedoria rural per temàtiques dirigides als joves, centrant-nos en temes que tenen especial pes en algunes regions.

Desembre 2021

-       Edició especial de la revista Desenvolupament Rural i Sostenible. Especial de joves rurals.

Desembre 2021 – Gener 2022

-       Cicle de 17 esdeveniments (un per comunitat autònoma) perquè les persones i entitats interessades i que treballen en temes de joves puguin conèixer-se i intercanviar experiències i idees.

Febrer 2022

-       Noves edicions del curs d'emprenedoria de la Xarxa Rural Nacional.

-       Intercanvi de bones pràctiques d'Ajuntaments dirigits a la població juvenil (per a incentivar la posta en marxa d'aquesta mena d'iniciatives en altres llocs).

Març 2022

-       Jornada de difusió de resultats del Programa CULTIVA.


De les activitats previstes per a l'esdeveniment del pròxim 16 de setembre de 2021 titulat “La Visió a llarg termini de les Zones Rurals a Europa i les seves oportunitats per als joves a l’Estat” serà en horari de 9.30 a 12.30 hores, a través de la plataforma digital Zoom. Aquest esdeveniment està dirigit a tots els joves interessats en la temàtica del desenvolupament rural i que volen formar part del canvi en el seu territori en el marc de la visió a llarg termini de les zones rurals.


Podeu seguir totes les novetats en els nostres perfils de TwitterFacebook i  Youtube.





Comentaris