Museu d'Història de Catalunya "La memòria d'un país. La història de Catalunya animada!"

 Museu dHistòria de Catalunya

El naixement d'una nació
 
Presentem un nou episodi de «La memòria d'un país. La història de Catalunya animada»
 

Ja podeu veure 'El naixement d'una nació', el segon capítol de «La memòria d'un país. La història de Catalunya animada»! 

«La memòria d'un país» és un innovador projecte audiovisual que explica a les generacions joves la història de Catalunya, des dels orígens fins a l'actualitat, a través de vuit infografies animades. Cada mes publiquem un nou episodi de la mà de Sir Joan i Leopolda Olda, dos joves influencers que recorren el patrimoni català per descobrir-nos-en tots els secrets. Ja estan disponibles les dues primeres infografies, 'Les arrels' i 'El naixement d'una nació', al portal 
memoriadunpais.mhcat.cat.

En aquest nou capítol, Leopolda Olda s'endinsa en el monestir de Sant Pere de Rodes, un dels més destacats testimonis de centre de poder feudal i de l’arquitectura romànica catalana. No us el perdeu! 
 
 
 
 
 
 
El naixement d'una nació 
 
Amb la caiguda de Roma, durant el feudalisme l’actual Catalunya queda dividida entre la dominació musulmana al sud i el poble germànic dels francs al nord. A partir del segle XII, el naixement del català, les unions dinàstiques, els èxits militars i l’expansió mercantil converteixen la Corona d’Aragó en una de les potències més importants del Mediterrani.
 
 
 


 
 
Mira la segona infografia...
 
 
Descobreix la història de Catalunya des del segle VIII fins al XIII.
 
 
 
 
  
 
I aprèn amb Leopolda Olda!
 
 
Acompanya Leopolda Olda al Monestir de Sant Pere de Rodes, una joia del romànic català. 
 
 
 
 
 
 
 

Comentaris