Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau

Convocada la 2a edició del Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau

Es poden presentar propostes fins al 30 de gener de 2018, coincidint amb la celebració del DENIP.

Hip-hop per la Pau
L'ICIP ha fet pública la segona edició del Concurs de Hip-hop per la Pau, que té per objectiu un any més donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l'àmbit de la cultura de pau. Segons estableixen les bases de la convocatòria el concurs té dues modalitats. En la primera, s'hi poden presentar estudiants d'educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya; en la segona modalitat, s'hi poden presentar nois i noies d'entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d'acció socioeducativa de Catalunya. En tots dos casos, caldrà presentar-se al concurs formant un grup d'un mínim de tres persones.

Per participar-hi cal composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d'un màxim de 4 minuts de durada. La lletra de les cançons ha d'estar relacionada amb la celebració de les diferències; la convivència en els espais urbans o escolars; la crítica de la violència; la denúncia de violacions de drets humans; la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats; o el paper dels joves en la construcció de pau.

La convocatòria estarà oberta fins al proper 30 de gener de 2018, coincidint amb la celebració del Dia Escola de la Noviolència i la Pau (DENIP). Les persones interessades en participar-hi han d'omplir el següent formulari i lliurar la documentació i el treball presentat a les oficines de l'ICIP (carrer Tapineria 10, 08002, Barcelona).

Els premis consisteixen en una masterclass impartida per un professional del hip-hop i la gravació de la peça premiada en un estudi professional. En la primera edició del concurs (vegeu el vídeo de resum), en la qual es van presentar 24 treballs, la masterclass va ser impartida pel tallerista i activista Pau Llonch, mentre que la gravació d'un dels clips guanyadors es va portar a terme a l'estudi La Conga Music de Sabadell.

En aquesta nova edició, el concurs compta també amb el suport del Departament d'Ensenyament i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris